Як зробити користувачів творцями свого продукту: 5 порад від appflame

Інструменти PR та маркетингу з року в рік удосконалюються та поповнюються новими можливостями того, як можна просувати бренди на ринку.

Популярність соціальних мереж допомагає створювати нові формати для партнерств брендів та розповідати про них серед потенційних користувачів.

У цій статті Діана Лисенко, Global Partnerships & Influencer Marketing Lead в appflame, розповідає на прикладі ЛГБТК+ додатка для знайомств Taimi, навіщо продукту укладати партнерства з великими брендами, чому це важливо для просування на Tier-1 ринках (країни з високою купівельною спроможністю — Прим.ред.) і як це впливає на позиціонування продукту.

За останній рік їй та команді вдалося запартнеритися з такими брендами, як Universal Music, Sony Music, Warner Music, Disney, Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+, BBC One, Warner Bros, World of Wonder (Drag Race Show).

Які існують формати партнерства?

Як показує дослідження Gartner CMO Spend Survey за 2020 р., директори з маркетингу під час укладання партнерств ставлять за мету збільшення частки бренду на існуючих ринках і працюють над поліпшенням якості обслуговування клієнтів.

Формати співробітництва та проявів можуть бути різноманітними. Обмежуються вони насамперед цілями, можливостями майданчика, бюджетом та креативом. Можна виділити 4 формати партнерств, які широко використовуються на Tier-1 ринках.

  • Прояви на цільових заходах.

    Це можливість взаємодії з релевантною аудиторією, а також можливість показати точки дотику до продукту. На заході можна виступити як партнер, спонсор, спікер, поставити стенд або влаштувати тест-драйв продукту. Важливо вивчити формат заходу, тематику (наприклад, лайфстайл або бізнес), ЦА та орієнтовні охоплення.

  • Продакт-плейсмент.

    Це формат, за якого у фільмах, серіалах, телепередачах, музичних кліпах та інших медіа розміщуються згадки чи логотип бренду. Такий формат застосовується з урахуванням охоплення широкої аудиторії на тривалий період

from/to

Такі партнерства не тільки роблять вклад у зростання пізнаваності бренду (наприклад, один випуск The Ellen Show — це 2-3 млн переглядів), а й мають кумулятивний ефект — продукту починають більше довіряти, а репутація вкрай важлива для укладання майбутніх гучних партнерств.

Діана, Global Partnerships & Influencer Marketing Lead Taimi